Preotul Nicu Liuţă cu familia

Familia preotului Liuţă

Părintele Nicu Liuţă s-a născut la 18 mai 1973, în oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara, la poalele Parângului şi Retezatului, meleaguri de inspiraţie pentru reputatul scriitor Ioan D. Sârbu.

După studii liceale pe meleaguri hunedorene, în anul 1996 a absolvit Facultatea de Biologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Un an mai târziu obţine Masterat-ul în Biologie Celulară. După absolvire lucrează ca şi cercetător, biolog iar ulterior profesor de biologie la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Sub ascultarea şi binecuvântarea PS Episcop Vasile Someşanul, urmează cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai, pe care a absolvit-o în anul 2001.

În anul 1999, se căsătoreşte cu Livia Ioana, doctorand al Facultăţii de Geografie şi studentă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeş-Bolyai. În anul 2000 si mai apoi in 2008 sunt binecuvântaţi de către bunul Dumnezeu cu fetiţa Nina şi baieţelul Matei.

În anul 2001 este hirotonit preot de către PS Episcop Vasile Someşanul, desfăşurând activităţi misionare la Capela Colegiului Raluca Ripan din Cluj-Napoca precum şi în parohii din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

În anul 2003, prin obţinerea dreptului de rezidenţă permanentă în Canada, părintele se stabileşte împreună cu familia în Vancouver, BC.

Din anul 2004 este numit, de către ÎPS Nicolae, preot al Bisericii Ortodoxe Române Sf. Gheorghe, desfăşurând în paralel activităţi misionare în cadrul Universităţii Simon Fraser precum şi în oraşul Victoria, la nou-înfiinţata Misiune Ortodoxă Română Sf. Treime.